‘Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor va mai primi in proprietate aproape toata infrastructura.’, a spus Directorul general al RNP.

Reprezentantii Regiei Nationale a Padurilor (RNP) si cei ai Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor au convenit ieri, 4 noiembrie 2004, la Suceava, asupra amplasamentelor celor 90.000ha de padure, care, potrivit unui Proiect de lege promovat saptamana trecuta de Guvernul Romaniei, ar urma sa intre in proprietatea Bisericii din Bucovina.

Directorul general al Regiei Nationale a Padurilor – dl. Ion Dumitru a declarat la Suceava, intr-o conferinta de presa, ca suprafata respectiva se regaseste integral pe suprafata fostului Fond Religionar Ortodox din Bucovina si ca aceasta se afla pe raza a 11 ocoale silvice, respectiv: Dorna Candreni, Vatra Dornei, Iacobeni, Breaza, Pojorata, Moldovita, Tomnatic, Stulpicani, Putna, Solca si Vama.

Directorul general al Regiei Nationale a Padurilor a mai spus ca, pe langa suprafetele de padure, Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor va mai primi in proprietate aproape toata infrastructura, adica drumurile forestiere, cantoanele silvice, spatiile de adapost pentru muncitori, sediile a 9 ocoale silvice, exceptand Ocoalele Silvice de la Breaza si Dorna Candreni ce vor ramane la Regia Nationala a Padurilor. De asemenea, vor ramane in patrimoniul Regiei Nationale a Padurilor si Pastravariile de la Pojorata si de la Brodina. Totodata, s-a cazut de acord ca personalul silvic care deserveste in prezent fondul forestier respectiv, adica aproximativ 600 de salariati, sa fie preluat de Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor.

Comentarii Facebook


Știri recente