Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor a primit inapoi terenurile impadurite confiscate de stat in timpul regimului comunist

Comisia Juridica din Senat a aprobat ieri cu 4 voturi pentru si 3 impotriva varianta improprietaririi Bisericii Ortodoxe din Bucovina. Ordonanta 100/2004 va fi trimisa spre aprobare in Parlament, in forma adoptata ieri de Comisia Juridica din Senat. Pentru a se incadra in termen pentru transformarea din Ordonanta in Lege, actul normativ de improprietarire a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor va trebui aprobat de parlamentari intr-un timp cit mai scurt, adica pina la inceputul lunii martie.

Procesul de punere in posesie a Arhiepiscopiei Sucevei si Rãdãutilor cu suprafata de 90.000 hectare de pãdure, acordate Bisericii din Bucovina prin OUG 100/2004, a fost finalizat de catre Directia Silvicã Suceava. Seful Directiei Silvice Suceava, Sorin Popescu, a declarat ieri cã procesul de punere in posesie a fost finalizat, urmand ca in cursul zilei de astazi sã fie semnate toate procesele verbale de predare-primire, intre Directia Silvicã si Arhiepiscopia Sucevei si Rãdãutilor. Sorin Popescu a precizat cã de luni Directia Silvicã Suceava va incepe actiunea de predare spre administrare Directiei Fondului Forestier Bisericesc RA Suceava a celor 16.000 de hectare de pãdure apartinand protopopiatelor din judet. Directia Fondului Forestier Bisericesc Suceava a anuntat pentru astazi prima licitatie de masã lemnoasã pentru agentii economici. Cele 90.000 hectare de terenuri forestiere primite de Biserica din Bucovina se gãsesc in zonele: Dorna Candreni, Vatra Dornei, Iacobeni, Breaza, Pojorata, Moldovita, Tomnatic, Stulpicani, Putna, Solca si Vama.

Comentarii Facebook


Știri recente