Arhiepiscopia Râmnicului în ziua Praznicului Învierii Domnului

Anul acesta, credincioșii vâlceni au avut marea bucurie de a primi lumină din Lumina Sfântă care se aprinde de Paști la Mormântul Domnului din Ierusalim. Slujba de Înviere a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al aceleași eparhii, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, pe un podium amenajat în aer liber.

Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului a spus cu acest prilej: „Iată că am ajuns la colina învierii, la Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, cu harul cu dragostea și cu înțelegerea Bunului Dumnezeu. De aceea, dragii mei, sunt încredințat că această credință în Tatăl Fiul și Sfântul Duh va întrunit și v-a adus aici”, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…