Arhiepiscopia Râmnicului îl cinstește pe Sfântul Calinic de la Cernica

Cu ocazia pomenirii Sfântului Calinic de la Cernica, mâine, 11 aprilie, Arhiepiscopia Râmnicului va sărbători 160 de ani de la întronizarea acestuia ca episcop al Râmnicului Noului Severin.

Mai multe detalii a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Constantin Cârstea, consilier cultural al Arhiepiscopiei Râmnicului: „Arhiepiscopia Râmnicului organizează în Duminica Tomei, cu prilejul prăznuirii Sfântului Ierarh Calinic, un simpozion național dedicat împlinirii a 160 de ani de la întronizarea Sfântului Calinic în slujirea de episcop al Eparhiei Râmnicului Noului Severin. Trebuie să menționăm că simpozionul acesta se desfășoară pe o perioadă de trei zile. Duminică la Catedrala Episcopală va avea loc slujba arhierească în cinstea prăznuirii Sfântului Calinic”.

Luni, la Complexul spiritual-cultural „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea va fi organizat un simpozion național intitulat „Sfântul Ierarh Calinic, mărturisitor al dreptei credințe și susținător al unității bisericești”. Marți va fi organizat un pelerinaj la mănăstirile Cozia și Frăsinei, ctitoria sfântului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…