Arhiepiscopia Dunării de Jos sprijină persoanele afectate de inundații din Moldova

Slujitorii și credincioșii din Protoieria Galați au colectat la sediul Protoieriei și la Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din oraș alimente, obiecte de uz casnic și îmbrăcăminte, valoarea totală a acestora ridicându-se la peste 11.000 lei. De asemenea, credincioșii au făcut și donații în bani, în valoare de 50.000 lei. Ajutoarele au fost trimise în localitățile Schineni și Siret, din județul Bacău, informează TRINITAS TV.

„Din parohiile Protopopiatului Galați s-au strâns câteva tone de alimente de bază. De asemenea, încălțăminte și haine cu precizarea că toate sunt noi și s-au strâns pentru a fi folosite de persoanele care au rămas fără niciun fel de avut”, a spus Pr. Protoiereu Eugen Buruiană de la Protoieria Galați.

Tot în Arhiepiscopia Dunării de Jos, preoții și credincioșii din Protoieria Tecuci au colectat și au trimis pentru sinistrații din județul Suceava bunuri în valoare de aproape 39.000 lei. Ajutoarele în bani se ridică aici la suma de 58.000 lei.

„Am încărcat de la parohia Liești 11 tone de cereale și haine cu pachete aranjate. Încărcăm de la parohia Ivești colecta strânsă în cereale, haine și alimente. Apoi, vom ridica de la parohiile Barcea și Movileni colectele care s-au strâns. Preoții ne așteaptă la Biserică, împreună cu Consiliul și Comitetul parohial pentru a încărca mai repede aceste colecte cu scopul de a pleca cu un transport special la Suceava”, a declarat Pr. Protoiereu Gheorghe Joghiu de la Protoieria Tecuci.

Cereale, alimente și articole de îmbrăcăminte, în valoare de 30.000 lei, precum și suma de 55.000 lei au fost colectate și în Protoieria Covurlui. Ajutoarele au fost trimise sinistraților din localitățile Schineni și Siret din județul Bacău.

„O mașină cu îmbrăcăminte și alimente a fost trimisă către localitatea Săucești din județul Bacău, urmând ca atât colecta în bani, cât și în bunuri materiale să se desfășoare în perioada lunii iulie”, a spus Pr. Protoiereu Ionuț Glăvan de la Protoieria Covurlui.

Colecte în bani și bunuri au fost organizate și în Protoieriile Însurăței și Făurei. În toate parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos, credincioșii vor putea veni în sprijinul celor sinistrați cu tot ceea ce pot, până la jumătatea lunii august.

Comentarii Facebook


Știri recente