Arhiepiscopia Craiovei în sprijinul persoanelor fără adăpost

Numărul persoanelor aduse în ultimele două săptămâni la Centrul Social de Urgență pentru Persoane fără Adăpost „Sfântul Vasile cel Mare” din Craiova a ajuns la 30. După cum a spus părintele Sorin Pârvănescu, coordonatorul Centrului social, este vorba de oameni ai străzii găsiți de poliția locală și echipajele de salvare in subsoluri sau la colț de stradă, mulți dintre ei fiind ridicați la apelul cetășenilor care au sunat la numărul de urgență pentru a-i salva. Ei au fost transportați la Serviciul de Urgență al Spitalului Județean unde au primit îngrijiri medicale, o parte din ei ajungând apoi la Centrul social „Sfântul Vasile”, a precizat Gheorghe Cioiu.

Noii veniți au primit haine și lenjerie curate. În prezent ei se bucură, ca oricare alt beneficiar al asezământului, de găzduire, hrană caldă, îngrijire, asistență medicală, dar și de servicii de consiliere, acompaniere în vederea obținerii unor documente și acte de identitate sau stare civilă, mediere în vederea găsirii unui loc de muncă.

Centrul social „Sfântul Vasile cel Mare” din Craiova este administrat, în baza unui parteneriat, de Arhiepiscopia Craiovei prin Asociația Vasiliada și Primăria municipiului Craiova. El a fost inaugurat oficial anul trecut, pe 1 februarie, când a fost săvârșită slujba de sfințire de către Înalt Preasfințitul Părinte Mitropolit Irineu. În această perioadă, peste 70 de persoane au beneficiat de găzduire, servirea mesei, îngrijire, asistență medicală, consiliere psihologică, consiliere socială și profesională.

Comentarii Facebook


Știri recente