Arhiepiscopia Clujului va construi un cămin de bătrâni în Câmpia Turzii

Un nou cămin de bătrâni al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului va fi ridicat în orașul Câmpia Turzii. În acest sens, Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a întâlnit cu primarul orașului, Radu Hanga, viceprimarul și consilierii locali. În cadrul discuțiilor ce au avut loc la sediul primăriei s-a aprobat proiectul privind propunerea părintelui Ioan Morar de a edifica un cămin sau azil pentru bătrâni, apoi a vizitat locul unde urmează să se ridice clădirea, după cum a precizat protopopul de Turda, părintele Daniel Crișan, pentru Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

‘După ce s-a discutat proiectul și referitor la documentație, Înalt Preasfinția Sa s-a deplasat la locul care este propus pentru a se edifica noul așezământ. Conducerea Primăriei și Înalt Preasfințitul au căzut de acord ca să înceapă demersurile și să se poată construi acest așezământ pentru ocrotirea oamenilor în vârstă’, a spus pr. Daniel Crișan.

Căminul de bătrâni va fi ridicat lângă lăcașul de cult care are hramul ‘Sfântul Gheorghe’, de pe strada Gheorghe Lazăr. Părintele paroh Ioan Morar, cel care se va ocupa de lucrări, a menționat că edificiul va avea o capacitate de 80 de locuri, iar în viitor se dorește să se organizeze aici și un centru de recuperare pentru bolnavi.

Comentarii Facebook


Știri recente