Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei organizează cursuri de perfecționare pentru preoții din cuprinsul Eparhiei

Cursurile de perfecționare pentru preoții din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei s-au deschis astăzi, 5 iulie, la Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Epifanie al Ciprului” de la Mănăstirea Rătești.

Până pe 12 august, la cursuri vor participa, săptămânal, câte 20 de preoți, rânduiți pe două Protopopiate reunite pentru fiecare săptămână, informează Radio TRINITAS.

La festivitatea de deschidere a participat și Înaltpreasfințitul Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei: „Am organizat aceste cursuri cu trei scopuri. În primul rând pentru a vă împrospăta cunoștințele teologice. În al doilea rând, pentru a uniformiza săvârșirea sfintelor slujbe, deoarece din nefericire în unele parohii sunt diferențe față de altele. Și acest lucru se întâmplă din cauza faptului că nu se respectă rânduielile din sfintele cărți. În al treilea rând, pentru a vă împărtăși unii altora experiența”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

O parte dintre temele abordate în cadrul cursurilor sunt în strânsă legătură cu evenimentele bisericești pe care Patriarhia Română le comemorează, în acest an, închinat Crezului ortodox și Autocefaliei românești.

Alte informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele prof. Costică Panaite, Consilier în cadrul Sectorului Cultural și pentru Învățământ: „Cursurile preoțești din vara acestui an se vor desfășura în șase serii, câte două protoierii pe serie, o protoierie din județul Buzău și una din județul Vrancea. Spre deosebire de anii trecuți, referatele ce vor fi prezentate în cadrul cursurilor preoțești de la Mănăstirea Rătești sunt întocmite de preoți profesori cu experiență pastorală, misionară și didactică”.

Cursurile preoțești din acest an se vor încheia în prima parte a lunii august. În perioada 16-19 august, tot la Mănăstirea Rătești va fi organizat un stagiu de pregătire pentru maicile și surorile din așezămintele monahale buzoiene și vrâncene, care sunt rânduite să asigure cântarea bisericească la strană.

Comentarii Facebook


Știri recente