Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei în sprijinul persoanelor afectate de viscol

În Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, una dintre cele mai afectate zone ale țării din cauza ninsorilor din ultima perioadă, s-au luat măsuri pentru sprijinirea celor afectați. Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie, a îndemnat preoții, călugării din mănăstiri și binecredincioșii creștini din cuprinsul Eparhiei să ajute pe semenii lor aflați în pericol. Localitatea buzoiană Balta Albă e una dintre cele mai afectate..

În cursul serii de sâmbătă 11 februarie, la Reședința arhiepiscopală din Buzău s-a întrunit Permanența Consiliului Eparhial, la care au fost invitați să participe și o parte din protoiereii din teritoriu.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Constantin Călin, Consilier în cadrul Sectorului social-misionar al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei: ‘În cadrul ședinței părinții protoierei au fost îndrumați să țină legătura cu preoții din teritoriu, monitorizând situația existentă la fața locului spre a interveni după posibilități acolo unde este cazul și pentru a cere sprijin autorităților de resort. În urma consfătuirii de sâmbătă, părinților protoierei le revine îndatorirea de a indentifica familiile care au urgentă nevoie de sprijin pentru că ajutoarele ce vor sosi să fie distribuite celor aflați în pericol’.

În toate parohiile buzoiene și vrâncene din zonele afectate, preoții au venit în sprijinul enoriașilor lor, dar în același timp au fost și cazuri în care preoții au fost salvați de credincioșii din comunitate.

‘Preoții din județele Buzău și Vrancea au făcut tot ce le-a stat în putință pentru ajutorarea credincioșilor sinistrați, dar, în același timp, și pentru ajutorarea altor semeni rămași blocați în trafic. De exemplu, părintele Marian Tudor, de la Parohia Glodeanu Cârlig, imediat după ce a încetat viscolul, a organizat grupe de voluntari și au mers prin sat pentru a deszăpezi persoanele singure și aflate în nevoi, le-au asigurat condițiile minime necesare, adică apă, lemne și alimente. De asemenea, părintele Ion Stroe, de la Parohia Costești, o parohie aflată pe drumul european 85, a pregătit împreună cu doamna preoteasă, în fiecare seară, hrană rece pentru șoferii care au rămas înzăpeziți pe raza localității sale. Putem aminti aici și alte cazuri de preoți vrânceni, precum părintele protoiereu Daniel Năcloiu, de la Parohia Chicera, Emanuel Hanganu, de la Parohia Milcov I, Eugen Ciorăscu, de la Parohia Vulturu, Dorel Paraschiv, de la Parohia Liliești. Tuturor acestor exemple li se adaugă și ceilalți preoți care au sprijinit jandarmii și militarii trimiși în anumite regiuni să deszăpezească, le-au făcut ceai cald, le-au asigurat condiții pentru ca ei să se poată încălzi’, a declarat pentru Ziarul Lumina părintele Adrian Ionescu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Mâine, părintele Gheorghe Sava Popa, de la Parohia ‘Cuvioasa Parascheva’ din Buzău, urmând îndemnul pastoral al IPS Arhiepiscop Epifanie, se va duce în localitățile sinistrate pentru a dărui donațiile credincioșilor.

În zona Buzăului și Vrancei ninge în continuare, iar circulația în teritoriu este oprită din cauza condițiilor meteorologice.

Comentarii Facebook


Știri recente