Arhiepiscopia Bucureștilor organizează examen de capacitate preoțească

Arhiepiscopia Bucureștilor organizează, în perioada 22 și 23 septembrie, examenul de capacitate preoțească pentru absolvenții de Teologie din Arhiepiscopia Bucureștilor. În prima zi candidații vor susține proba scrisă, iar în ziua următoare proba orală. În vederea pregătirii pentru proba scrisă, candidații pot consulta ,,Ghidul practic pentru examenul de capacitate preoțească”.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Alexandru Gherasim, Consilier în cadrul Sectorului Învățământ al Arhiepiscopiei Bucureștilor: „Acest examen nu este unul care să testeze cunoștințele care deja au fost examinat în timpul facultății, ci vocația pentru preoție și abilitatea de a deveni un păstor al unei parohii. Examenul se va desfășura în ziua de 22 septembrie, constând într-o probă scrisă și o probă orală. Cei care promovează proba scrisă, pot intra la proba orală”.

Înscrierile la examenul de capacitate preoțească se vor face în perioada 1-15 septembrie, la sediul Sectorului Administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente