Arhiepiscopia Bucureștilor organizează examen de capacitate preoțească

Sectorul Administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor organizează, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, examenul de capacitate preoțească, în data de 16 martie, pentru licențiații în Teologie, Secția teologie pastorală, fii duhovnicești ai Arhiepiscopiei Bucureștilor, în vederea candidării pentru ocuparea prin concurs a unui post clerical vacant din cadrul eparhiei. Înscrierea candidaților se va face la Centrul eparhial, informează TRINITAS TV.

„În ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 8 februarie 2011 Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a aprobat organizarea examenului de capacitate preoțească, sesiunea martie 2011, la care se pot înscrie tinerii teologi, absolvenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din București care doresc să se titularizeze pe unul dintre posturile clericale vacante. Cei care doresc să se înscrie trebuie să fie fii duhovnicești ai Arhiepiscopiei Bucureștilor și au posibilitatea ca în perioada 10 februarie-5 martie să-și depună dosarul la Centrul Eparhial în vederea înscrierii la acest examen”, a spus Arhim. Veniamin Goreanu, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Pe 10 martie candidații vor susține examenul psihologic, urmând ca în data de 16 martie cei admiși să susțină examenul propriu-zis.

„Examenul este format din două probe. O probă scrisă care va avea loc în data de 16 martie la Facultatea de Teologie Ortodoxă, la ora 09:00, și o probă orală care va începe după afișarea rezultatelor la proba scrisă, în care toți cei care vor promova examenul scris vor putea să-și arate aptitudinile și cunoștințele liturgice, pastorale, de drept canonic și altele care le sunt necesare în activitatea pe care urmează să o desfășoare”, după cum a declarat pentru Radio TRINITAS pr. arhim. Veniamin Goreanu, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Mai multe detalii despre examenul de capacitate preoțească se pot obține de la avizierul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente