Arhiepiscopia Bucureștilor oferă hrană și cazare pelerinilor prezenți la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou

Credincioșii care vor participa de Sărbătoarea Sfântului Dimitrie la pelerinajul de pe Dealul Patriarhiei vor primi ceai, hrană și cazare, informează Radio TRINITAS.

„Ne-am îngrijit, ca de obicei la cele două licee, Colegiul Național ‘Mihai Eminescu’ și Liceul Ion Creangă, în sălile de sport, să fie amenajate spații pentru cazare. În acest sens avem 250 de saci de dormit și patru sute de paturi cu pături. În același timp, s-a hotărât ca absolut toate bisericile din jurul Catedralei Patriarhale și preoții să facă pastorație cu pelerinii care vor să vină să se închine la sfintele moaște. Avem pregătite 40 000 de sarmale, apă, ceai, cafea și fiecare protoierie va face prin parohiile aferente, până la 6 000 de pachete, cu hrană atât de post, cât și de dulce, aducându-le și prin Sectorul social-filantropic. Părintele Consilier Cornel Ilie va merge cu mâncare și va împărți la fiecare pelerin așezat la rând”, a declarat părintele Ioan Iordache, Vicar Administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Crucea Roșie va sprijini acțiunile de distribuie a alimentelor și se va implica în ajutarea celor cu probleme de sănătate.

Mai multe detalii a oferit, Venera Vasiliu, directorul filialei Sectorului 4 a Crucii Roșii: „Crucea Roșie va veni cu primul ajutor, în primul rând, iar după aceea vom oferi ceai cald tuturor persoanelor care vor participa. Vor fi între 50 și 70 de voluntari care vor intra în acțiune”.

Comentarii Facebook


Știri recente