Arhiepiscopia Bucureștilor, alături de sinistrați

Vremea s-a mai îndreptat dar necesitatea de a-i ajuta pe cei în nevoie încă există. Mai bine de zece tone de alimente neperisabile au ajuns și vineri la oamenii care au fost izolați pentru câteva săptămâni în satele din cuprinsul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

De această dată a fost vorba despre un camion cu ajutoare din partea Arhiepiscopiei Bucureștilor, care a mers, pe rând, în mai multe localități din cele două județe, produsele fiind distribuite oamenilor cu ajutorul reprezentanților Centrului eparhial din Buzău, a protopopilor și a preoților din localități, informează TRINITAS TV.

Primele opriri au fost în localitățile din județul Buzău, în Parohiile Casota, Văcăreasca, din Protoieria Buzău III.

Alimentele de bază precum făină, ulei, zahăr, orez, conserve de legume sau conserve de carne au fost primite cu bucurie de cei care au atât de multă nevoie.

Din cauza drumului greu accesibil până la parohiile învecinate, Glodeanu Siliștea și Cotorca, s-a hotărât depozitarea pentru moment a ajutoarelor în Parohia Văcăreasca. Reprezentanții Sectorului social-filantropic și a preoților de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor, au participat direct la acțiunea de predare a alimentelor.

Consilierul social al Eparhiei Buzăului și Vrancei, împreună cu preotul protopop sunt cei care se vor asigura că bunurile vor ajunge în parohiile de care este nevoie.

Sunt încă probleme deosebite în această parte a județului Buzău, Parohia Văcăreasca fiind și în situația de a-și fi pierdut în această perioadă preotul slujitor.

Alimentele, depozitate în biserici, vor fi distribuite în totalitate la acest sfârșit de săptămână.

Comentarii Facebook


Știri recente