Arhiepiscopia Bucureștilor alături de cei sinistrați

Credincioșii din întreaga țară sunt în această perioadă alături de familiile sinistrate, rămase fără domicilii în urma revărsării apelor. În Capitală, în toate parohiile s-au strâns ajutoare care sunt trimise periodic în zonele afectate, după cum ne informează ‘Ziarul Lumina’.

La nivelul Arhiepiscopiei Bucureștilor a fost trimis un apel de solidaritate cu victimele sinistraților, prin care toate parohiile au fost îndemnate să organizeze centre de colectare.

‘Noi am făcut o adresă pentru a se organiza centre de colectare. Aici se adună în general bani, alimente neperisabile, produse igienico-sanitare sau materiale de construcții. Nu acceptăm produse de îmbrăcăminte, încălțăminte și produse textile în general, deoarece, din experiența anilor trecuți, am văzut că mulți au adus lucruri rele, pe care sinistrații nu le-au putut folosi. Nu trebuie să ducem lucruri de care nu avem nevoie, ci lucruri de care sinistrații au într-adevăr nevoie’, a declarat Eugen Bucur, inspector în cadrul Sectorului Social-filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Protopopiatele, la rândul lor, au transmis mesajul către parohii, iar o parte din acestea au colectat deja produse și le-au și trimis către parohiile din Moldova sau din celelalte zone inundate ale țării.

‘În Protopopiatul I Capitală sunt centre de colectare la majoritatea parohiilor, însă accent s-a pus mai mult pe bani. Chiar acum am primit noi sume de bani adunate de preoții din parohiile noastre, urmând să fie trimise către persoanele sinistrate’, a declarat Gianina Constantinescu, referent în cadrul Protopopiatului I Capitală.

Astăzi, Parohia ‘Înălțarea Domnului’ din cartierul Drumul Taberei, unde paroh este părintele Mișu Constantin, trimite un transport persoanelor sinistrate din județul Bacău, iar în zilele următoare va porni un transport de la Parohia Parc Ghencea I, unde paroh este părintele Ștefan Stanciu.

În Protoieria II Capitală există centre de colectare la toate bisericile mai mari, iar cele care nu au posibilitatea de a depozita ajutoarele primite organizează colecte în bani. ‘Recomandarea noastră către parohii a fost ca să se contribuie cât mai mult cu ajutoare financiare care să fie trimise periodic și ritmic către Centrul Eparhial, ca în felul acesta centrul să aibă și evidența, dar și cunoașterea posibilităților concrete de a-i întrebuința’, a declarat părintele secretar Nicolae Vladu.

În Protoieria III se pot aduce ajutoare pentru sinistrați la sediul protoieriei, din Str. Doamnei nr. 20, sector 3. Parohiile din Protoieria III care au organizat deja colecte și care primesc ajutoare în continuare sunt: Parohia ‘Sfântul Antonie cel Mare’ din sectorul III, Parohia ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Titan, Parohia ‘Acoperământul Maicii Domnului’ – Titan, Parohia Dobroteasa, Parohia ‘Sfântul Mercurie’ – Potcoava, Parohia Șerban Vodă, Parohia Cărămidarii de Jos, Parohia ‘Sfântul Nicolae’ – Vlădica, Parohia ‘Sfântul Antonie’ – Curtea Veche, Parohia ‘Sfântul Haralambie’, Parohia ‘Sfânta Ecaterina’ – Pieptănari, Parohia Eroii Revoluției, Parohia ‘Buna Vestire’ Bellu, Parohia ‘Sfinții Arhangheli’ – Huedin, Parohia Apărătorii Patriei I, Parohia Apărătorii Patriei II, Parohia Apostol, Parohia Ciauș Radu, Parohia Delea Veche, Parohia Mihai Bravu, Parohia Târca Vitan. ‘Am sunat personal pe toți preoții din Protoieria III și i-am îndemnat să strângă tot ce aduc oamenii. De asemenea, am vorbit cu o firmă de transporturi, iar sâmbătă, 31 iulie, vom merge în zona Galațiului și vom dărui sinistraților haine, alimente și bunuri casnice’, a declarat părintele protopop Dinu Pompiliu.

Comentarii Facebook


Știri recente