Arhiepiscop georgian în vizită la Patriarhia Română

Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne informează:

În ziua de 21 iunie 2011, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în audiență pe Înaltpreasfințitul Părinte Ștefan, Arhiepiscop de Tsagheri și Lentekhi din Biserica Ortodoxă a Georgiei.

Înaltpreasfințitul Părinte Ștefan a mulțumit pentru primire și a transmis Patriarhului României un mesaj frățesc de salut din partea Preafericitului Părinte Ilie II, Patriarhul Catolicos al Georgiei.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a menționat legăturile istorice dintre cele două Biserici Ortodoxe Surori și a apreciat dinamismul vieții bisericești din Patriarhia Georgiei, unde, în ultimii ani, au fost restaurate biserici și mănăstiri și construite noi lăcașuri de cult, în pofida perioadei dificile prin care a trecut în ultima perioadă poporul georgian.

Patriarhul României a subliniat necesitatea intensificării cooperării dintre cele două Biserici Ortodoxe surori, prin derularea unor programe comune spirituale, misionare și culturale, conferințe teologice și pelerinaje în cele două țări, mai ales că în eparhia de Tsagheri și Lentekhi arhipăstorită de către Înaltpreasfințitul Părinte Ștefan se păstrează moaștele Sfântului Maxim Mărturisitorul.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mai propus oaspetelui georgian prezentarea la posturile de radio și televiziune TRINITAS și publicațiile Lumina ale Patriarhiei Române de știri și alte materiale documentare din actualitatea bisericească georgiană, cu scopul informării și familiarizării credincioșilor din România cu viața și activitatea Bisericii Ortodoxe a Georgiei.

Comentarii Facebook


Știri recente