„Apostolicitatea Bisericii și mărturia ei în Europa de astăzi” va fi tema întâlnirii frățești dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica Evanghelică din Germania

La Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus va începe în această seară, de la ora 20:00, cea de-a XII-a întâlnire frățească între Biserica Ortodoxă Română și Biserica Evanghelică din Germania. Tema întâlnirii va fi „Apostolicitatea Bisericii și mărturia ei în Europa de astăzi”.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului: „Delegația Bisericii Ortodoxe Române este alcătuită din 10 teologi. În fruntea delegației se află Înaltpreasfințitul Mitropolit Serafim Joantă al Germaniei, Europei Centrale și de Nord. Delegația germană este condusă de episcopul Martin de Hanovra. Astăzi, după masă vom merge de la Sibiu la Mănăstirea Sâmbăta. Diseară va fi prima întâlnire, deschiderea oficială și se vor trata două scurte prezentări pe tema «30 de ani de dialog dintre Biserica Evanghelică din Germania și Biserica Ortodoxă Română». Vom participa și noi la această deschidere. Vom transmite din partea Preafericitului Părinte Patriarh binecuvântarea Preafericirii Sale și îi vom întâmpina ca și gazde. Noi sperăm ca această întrunire să își atingă scopul. Locul este prielnic, timpul este minunat pentru că ne aflăm în timpul Postului Mare. În rugăciune și meditație putem trata mult mai bine temele teologice putând găsi mult mai bine, împreună, ceea ce ne unește și mai ales ceea ce trebuie să stea la baza apropierii dintre bisericile noastre”.

Întâlnirea interconfesională de la Sâmbăta de Sus se va încheia luni, 15 martie, când șefii celor două delegații se vor deplasa spre București, unde vor fi primiți de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente