Aplanarea conflictului interconfesional de la Mihalt

Conflictul de la Mihalt intre credinciosii ortodocsi si cei greco-catolici s-a aplanat.

Sambata, 7 iunie 2003, a fost semnat protocolul de predare-primire intre reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane si reprezentantii Bisericii Unite cu Roma (Greco-Catolice).

La aceasta intalnire au participat Ministrul Culturii si Cultelor, Acad. Razvan Teodorescu, Inalt Prea Sfintitul Andrei, Arhiepiscop de Alba Iulia, si Inalt Prea Sfintitul Lucian Muresan, Mitropolit al Bisericii Unite cu Roma (Greco-catolice), Parintele Petru Stanea, paroh al Parohiei Greco-Catolice Mihalt, Prefectul Judetului Alba, Ioan Rus, si Presedintele Consiliului Judetean Alba, Eugen Popa.

Astfel, Parohia Ortodoxa Romana Mihalt 2 a renuntat la casa parohiala, la anexele gospodaresti, curtea si gradina, imobilele inscrise in Cartea Funciara Nr.122 a localitatii Mihalt 2, in vederea construirii unei biserici pentru credinciosii greco-catolici.

Parohia Ortodoxa Romana Mihalt va ramane in proprietate cu locasul de cult si cu o suprafata de pamant pe care se va construi o noua casa parohiala. Ministerul Culturii si Cultelor va asigura fondurile necesare pentru construirea noii biserici pentru cultul greco-catolic, pe terenul cedat de parohia ortodoxa si va asigura fondurile necesare pentru construirea unei noi case parohiale ortodoxe, pana la sfarsitul anului 2004.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente