Apele fac pagube si in judetul Arges.

In urma ploilor abundente cazute in ultimul timp, Manastirea Robaia din judetul Arges este izolata de localitatea Musatesti pe raza careia se afla.

De asemenea, paraclisul Parohiei Rotunda din localitatea Corbeni, judetul Arges a fost mutat din loc de puhoiul de apa.

Mai multe amanunte despre situatia din zona Argesului ne-a oferit Parintele Dan Obrogea – Consilier administrativ al Episcopiei Argesului si Muscelului: ‘Sfanta Manastire Robaia, aflata pe traseul Curtea-de-Arges – Campulung Muscel, a fost izolata de localitatea Musatesti pe raza careia se afla. Paraul Valea Robaiei a rupt drumul in mai multe locuri si 2 poduri datorita revarsarii. Manastirea Robaia nu a fost afectata de inundatii. Pe raza comunei Corbeni, unde s-a infiintat Parohia Rotunda si unde se ridicase un paraclis provizoriu pana la zidirea unei biserici de cult, apa Argesului a luat paraclisul, aducand multe pierderi sfantului locas de inchinaciune.’

Parintele Consilier Dan Obrogea ne-a spus ca o comisie a Episcopiei Argesului si Muscelului a mers in teritoriu pentru a veni in ajutorul celor afectati de ape. De asemenea, la nivelul intregii Episcopii va incepe o campanie de strangere de fonduri si ajutoare pentru sinistratii din judetul Arges si din restul tarii.

Comentarii Facebook


Știri recente