Apel umanitar venit din partea PS Casian

Am fost cu totii alaturi de sinistratii din Asia si din Banat, la chemarea pentru solidaritate crestineasca a Sfintei noastre Biserici. Aducem multumiri credinciosilor si preotilor, care, prin jertfa lor, au readus speranta celor napastuiti si rugam pe Hristos Domnul, impreuna cu toti slujitorii din Eparhia Dunarii-de-Jos, sa ne auda rugaciunile si sa ne fereasca de potop si de revarsarile apelor, iertandu-ne greselile noastre ale tuturor.

De data aceasta, ne cheama urgent, prin vocile lor tacute si disperate, indeosebi la Cosmesti si in alte locuri de pe Siret, ca si in Galati si Braila, semenii nostri pentru a le sta aproape intr-o incercare care ar fi putut si a fiecaruia in parte. Sunt familii disperate care si-au pierdut casele, agoniseala si bunurile, fara de care nu isi pot continua existenta.

De aceea, prelungim chemarea lor de a le fi aproape, intrucat acest strigat de ajutor decurge din insasi constiinta noastra crestineasca si frateasca.

Rugam calduros pe prea cucernicii protopopi si preoti din Eparhia Dunarii-de-Jos, de la parohii si manastiri, sa sensibilizeze pe bunii si jertfelnicii nostri credinciosi in organizarea de colecte in bani, alimente si imbracaminte, spre a fi distribuite neintarziat celor ce au atata trebuinta de ele.

Nu in ultimul rand, facem un apel tot atat de cald catre toate persoanele cu posibilitati materiale (firme, societati comerciale, etc), care nu se vor afla in sfintele biserici la apelul preotilor, sa se solidarizeze cu cei incercati de inundatii in Eparhia Dunarii-de-Jos, la Galati si Braila, si sa participe prin preotii lor, la parohia de care apartin, la aceasta colecta.

Prea Sfintitul Casian

Episcopul Dunarii-de-jos

Comentarii Facebook


Știri recente