Apel la rugăciune și solidaritate pentru victimele cutremurului din Haiti

Arhiepiscopia Ortodoxă Română din cele două Americi, cu sediul la Chicago, transmite un apel la ajutor și rugăciune pentru cei afectați de cutremurul devastator de marți, 12 ianuarie, din Haiti.

Într-un mesaj citit ieri, 17 ianuarie, în toate parohiile Arhiepiscopiei românești din America, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Nicolae îndeamnă la rugăciune și pentru supraviețuitorii cutremurului din Haiti, pentru cei fără adăpost, pentru răniți, bolnavi, pentru ca aceștia să-și pună încrederea în purtarea de grijă a lui Dumnezeu. În acest sens, înaltul ierarh român a anunțat organizarea unor colecte speciale în fiecare parohie din cadrul Eparhiei și a amintit acțiunea similară inițiată de Organizația de Caritate Creștină Ortodoxă Internațională, în numele ortodocșilor din Statele Unite ale Americii.

„Este datoria noastră de creștini să împlinim porunca Domnului și să avem grijă de cei care sunt flămânzi, însetați, goi, bolnav, sau străini”, a menționat Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Nicolae, într-un interviu Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…