Apel la rugaciune si la pace din partea Prea Fericitului Parintelui nostru Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Biserica Ortodoxa Romana urmareste cu ingrijorare evolutia evenimentelor din Golful Persic. In calitatea sa de pastratoare a adevarurilor de credinta care isi au izvorul in Dumnezeu Cel Unic, Biserica se ingrijeste in permanenta de apararea vietii omului, darul cel mai de pret cu care a fost inzestrat la creatie.

In aceste momente grele, cand, din nefericire, s-a ajuns ca armele sa inlocuiasca caile pasnice de rezolvare a neintelegerilor, punand in pericol viata a milioane de oameni fara aparare – copii, femei, batrani, etc. – Biserica Ortodoxa Romana ne cheama pe toti, cler si credinciosi, ca in Duminica a II-a din Postul Sfintelor Pasti si in zilele urmatoare sa facem rugaciuni staruitoare pentru incetarea cat mai grabnica a razboiului si apararea darului sfant al vietii umane prin pace si reconciliere.

In astfel de imprejurari, doar rugaciunea si nadejdea in ajutorul lui Dumnezeu reprezinta forta si pavaza noastra duhovniceasca, incredintati ca ‘cele ce la oameni sunt cu neputinta, sunt cu putinta la Dumnezeu'(Luca 18,27).

Fie ca pacea si buna intelegere sa fie idealul vietii pe pamant, spre slava lui Dumnezeu si pentru prosperitatea tuturor oamenilor, pe care Dumnezeu ii iubeste deopotriva.

Prea Fericitul Teoctist

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Comentarii Facebook


Știri recente