Într-o societate din ce în ce mai frământată și tulburată, este necesar ca Biserica să fie un factor de pace socială și de aplanare a conflictelor, nu de amplificare a lor. La aceasta ne cheamă și sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt, Duhul Adevărului și al Păcii, „Vistierul bunătăților și Dătătorul de viață”, Mângâietorul tuturor celor ce Îl caută pe Dumnezeu. Prin urmare, Patriarhia Română recomandă clerului și credincioșilor săi abținerea de la manifestări sau demonstrații publice animate de duh lumesc, întrucât astfel de acțiuni slăbesc credibilitatea creștină în societate, informează Biroul de Presă al Patriarhiei Române. Problemele bisericești trebuie rezolvate în forurile bisericești competente, care au datoria de a formula și de a promova reguli adecvate de conduită liturgică și canonică a ierarhilor, preoților, diaconilor și credincioșilor laici în ceea ce privește relațiile interne bisericești, precum și atitudinea față de alte culte religioase. Ierarhii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu toți clericii și credincioșii mireni ortodocși, au datoria să păstreze și să apere atât credința ortodoxă, cât și unitatea Bisericii, iar aceasta se împlinește prin rugăciune smerită, duh de pocăință și de pace, sfătuire înțeleaptă, îndelungă răbdare și dragoste frățească, după cum ne îndeamnă Sfântul Apostol Pavel, zicând: „Cu toată smerenia și blândețea, cu îndelungă răbdare, îngăduindu-vă unii pe alții în iubire, silindu-vă să păziți unitatea Duhului în legătura păcii. (…) Orice amărăciune, și supărare, și mânie, și izbucnire, și defăimare să piară de la voi, împreună cu orice răutate. Ci, fiți buni între voi și milostivi, iertând unul altuia, precum Dumnezeu v-a iertat vouă, în Hristos” (Efeseni 4, 2-3 și 31-32).
Un bust al Regelui Ferdinand va fi inaugurat la Bălți pentru a marca Centenarul Constituției României Întregite
Un bust al Regelui Ferdinand I Întregitorul va fi inaugurat luni, 27 martie, la Bălți, în Republica Moldova. Evenimentul marchează astfel Centenarul adoptării Constituției României Întregite și a promulgării ei de către Rege. Se lucrează…
Mitropolitul Laurenţiu: Semnul Sfintei Cruci este ocrotirea noastră de când ne naștem și până murim
Mitropolitul Laurenţiu al Ardealului a slujit în Duminica Sfintei Cruci la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul a vorbit despre importanţa Sfintei Cruci, respectiv, a însemnării cu semnul Sfintei Cruci. „Crucea este pentru noi…
Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate
Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…
Proiect Erasmus+, implementat la Hârja de Federația Filantropia
Federația Filantropia a Patriarhiei Române a desfăşurat „Activitatea de formare a lucrătorilor cu bătrânii în domeniul incluziunii sociale pe tema îmbătrânirii active și dobândirea cunoștințelor digitale de bază”, în perioada 13-17 martie. Aceasta a fost…
Crosul pentru viață 2023 la București: Sprijinul pentru mame și femei însărcinate trebuie să continue
Asociația Studenți pentru viață și Pegas Triatlon Club au organizat sâmbătă, 18 martie, în Parcul „Alexandru Ioan Cuza” din București, Crosul pentru viață 2023, eveniment caritabil desfășurat în cadrul Lunii pentru viață 2023 „Viitorul este…