Apel la ajutorarea sinistratilor de pe urma inundatiilor

Cu binecuvantarea si din initiativa PF Parinte Patriarh Teoctist, Patriarhia Romana a alocat astazi suma de 300 de milioane de lei vechi pentru ajutorarea sinistratilor din judetul Dolj. Suma va ajunge in aceste zile la familiile afectate de inundatii. PS Ciprian Campineanul, episcop vicar patriarhal, ne-a oferit mai multe detalii despre actiunea Patriarhiei Romane: ‘Pentru ca ne aflam acum in zilele premergatoare praznicului Invierii Mantuitorului nostru Iisus Hristos si vazand drama pe care o traiesc credinciosii nostri, PF Parinte Patriarh Teoctist a oferit astazi o suma din partea Patriarhiei Romane, 300 de milioane de lei, ca sa vina in sprijinul familiilor carora li s-au daramat casele si care s-au mutat in corturi si este nevoie de alimente si de alte produse de stricta necesitate’.

PS Ciprian Campineanul ne-a mentionat ca pentru ajutorarea familiilor din intreaga tara care au fost afectate de inundatii se vor organiza in continuare colecte la fiecare eparhie din tara. De asemenea, cei care vor dori, vor putea depune banii in trei conturi pe care Patriarhia Romana le-a deschis in cursul zilei de astazi. ‘Patriarhia Romana a deschis din nou conturi speciale pentru sinistrati, atat in lei cat si in valuta, pe care, in dupa amiaza aceasta, le vom pune la dispozitia mass-mediei, astfel incat toti cei care doresc sa vina in sprijinul familiilor sinistrate sa o poata face fie direct la Patriarhia Romana, fie prin colectele care se vor organiza la fiecare parohie din cuprinsul Bisericii Ortodoxe Romane. Asadar, se continua colecta in bani si in bunuri materiale la parohii, care vor fi distribuite prin indrumarea episcopului direct catre localitatile afectate si impartite prin consiliile parohiale’, o concluzionat PS Ciprian Campineanul.

Pentru cei care doresc sa contribuie la campania de colectare de fonduri pentru ajutorarea familiilor sinistrate, Patriarhia Romana a deschis urmatoarele conturi, la Banca Comerciala Romana, Sucursala Sector 4, Bucuresti, cu mentiunea ‘Sinistrati-Inundatii’:

IBAN: RO 54 RNCB 0075004895030091 LEI

IBAN: RO 27 RNCB 0075004895030092 EURO

IBAN: RO 97 RNCB 0075004895030093 USD

Comentarii Facebook


Știri recente