Apariții editoriale la tipografia Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă în anul 2009

În ultimul timp se simte o reală nevoie de carte religioasă în țara noastră. Pe piața editorială apar, de multe ori, volume cu nume extravagante, dezvăluiri senzaționale și, din păcate, foarte des, lucrări cu caracter tendențios publicate pentru a dezinforma. Editurile Patriarhiei Române au venit, și în 2009, în sprijinul celor pentru care lectura duhovnicească sau operele Părinților Bisericii, în traduceri exemplare, nu sunt doar surse de satisfacere a curiozității, ci instrumente de lucru indispensabile și ajutoare pentru viața spirituală.

Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a Patriarhiei Române a publicat, anul trecut, un număr de 35 de volume. Dintre acestea amintim colecțiile: „Sfinții Capadocieni”, „Studia Basiliana”, „Părinți și scriitori bisericești”, volumul al III-lea al „Filocaliei”, dar și albumul „Pridvoare ale cerului: Mănăstiri și schituri din Arhiepiscopia Bucureștilor”.

Tipografia Institutului Biblic a tipărit 58 de titluri, iar fondul Bibliotecii Sfântului Sinod a fost completat cu 973 volume, dintre care 500 au fost cumpărate din rețeaua de librării din țară și din străinătate, iar 473 au fost primite prin donație, informează TRINITAS TV.

Aceste date au fost prezentate în cadrul ședinței de anul acesta a Adunării Naționale Bisericești.

Comentarii Facebook


Știri recente