Apariție editorială

Părinții Bisericii, oratori și scriitori inspirați, apărători ai Dreptei Credințe și îndrumători ai oamenilor pe drumul mântuirii au fost mari în special pentru că au știut să dubleze cugetarea aleasă cu o viață trăită în duhul Evangheliei.

Despre Sfântul Ioan Gură de Aur s-au scris multe cărți și, probabil, se vor mai scrie. Dar poate cele mai însemnate mărturii despre sfințenia vieții marelui Arhiepiscop al Constantinopolului, despre talentul său oratoric și despre persecuțiile la care a fost supus sunt cele ale contemporanilor și ale istoricilor bisericești care au trăit în perioada imediat următoare. O parte din aceste mărturii și izvoare au fost adunate într-o antologie de texte, publicată la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă, sub titlul „Viața Sfântului Ioan Gură de Aur în relatările istoricilor bisericești Paladie, Teodor al Trimitundei, Socrate, Sozomen și Fericitul Teodoret al Cirului”, informează TRINITAS TV.

Volumul poate fi achiziționat, la prețul de 18 lei, de la magazinele de carte bisericească și de la pangarele Bisericilor și Mănăstirilor din Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente