Anul ‘Stefan cel Mare si Sfant’ se va deschide maine la Vaslui

Anul ‘Stefan cel Mare si Sfant’ se va deschide maine la Vaslui in prezenta Presedintelui Romaniei, Ion Iliescu, si a Inalt Prea Sfintitului Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

La evenimentul care va avea loc incepand cu ora 13.00 in centrul civic al Municipiului Vaslui vor lua parte de asemenea numeroase personalitati religioase, culturale, istorice si militare. Deschiderea

oficiala a Anului ‘Stefan cel Mare si Sfant’ va fi urmata de un simpozion in cadrul caruia vor conferentia Ministrul Culturii, Razvan Theodorescu, Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei

si Bucovinei, Prea Sfintitul Ioachim, Episcopul Husilor, si numerosi profesori din cadrul Academiei Romane, ai Institutului de Istorie din Bucuresti, ai Directiei de Cultura Culte si Patromoniu National Bacau si ai Universitatilor din Suceava, Iasi si Bucuresti.

Simpozionul va fi urmat de vernisajul Expozitiei ‘Stefan cel Mare si Sfant – 500’ care va avea loc in Sala ‘Arta’ a Muzeului Judetean Vaslui.

Manifestarile de maine se vor incheia cu o vizita la Monumentul ‘Movila lui Burcel’ si la ansamblul manastiresc de aici.

O data cu deschiderea anului ‘Stefan cel Mare si Sfant’ va fi sarbatorita maine si victoria de la Podul Inalt din anul 1475.

Comentarii Facebook


Știri recente