Anul omagial 2011 reflectat de Centrul de Presă Basilica

Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii a fost reflectat în articole, emisiuni, materiale audio și video și de Centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române. Dintre emisiunile cu specific ale Postului de Radio TRINITAS amintim Atlas biblic, Părinții Bisericii – învățătorii noștri, Cuvântul care zidește, Lumini pentru suflet, Biserică și societate, Ortodoxia pe înțelesul tuturor, Dialogurile Trinitas. În cadrul acestor emisiuni au fost aduși la microfon dogmatiști, canoniști, patrologi, bibliști și liturgiști, care au evocat importanța celor două Sfinte Taine și a familiei creștine pentru Biserica noastră.

Familia creștină, Biblia în istorie, Biserica Azi, Lumina faptelor bune, Cuvânt pentru suflet sunt doar câteva dintre emisiunile postului de televiziune al Patriarhiei Române în care a fost dezbătută tematica specifică familiei din perspectiva catehetică și duhovnicească, dar și sociologică. De asemenea, în programele TRINITAS TV, s-au ilustrat problemele diasporei românești legate de viața de familie, mai ales de oficierea Cununiei și a Botezului, precum și de creșterea și educarea copiilor într-un context nefavorabil, lipsit de suportul familiei lărgite și al parohiei de acasă.

Cotidianul ZIARUL LUMINA, prin ediția sa națională și prin cele 4 ediții regionale, cât și prin Săptămânalul LUMINA DE DUMINICĂ, au prezentat evenimentele organizate în eparhiile Bisericii Ortodoxe Române pe tema Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în peste 400 de știri și 100 de documentare, interviuri și articole de opinie.

Agenția de știri BASILICA a Patriarhiei Române a publicat peste 500 de știri, comunicate, documente și interviuri dedicate Sfântului Botez și Sfintei Cununii, iar dintre acestea un număr de peste 60 de știri au fost traduse și publicate în limba engleză. În plus, pe site-ul agenției a fost creată o secțiune specială, intitulată „2011 – Anul Sfântului Botez și al Sfintei Cununii” având ca imagine reprezentativă icoana Nunții din Cana Galileii.

De asemenea, Biroul de Presă al Patriarhiei Române a adus la cunoștința opiniei publice, prin comunicate de presă, manifestările organizate de Patriarhia Română ce au avut ca subiect Sfântul Botez și Sfânta Cununie.

Comentarii Facebook


Știri recente