Anul Nou la Baia Mare

Maramureșenii au ales să întâmpine noul an în Catedrala Episcopală Sfânta Treime din Baia Mare. Peste 2000 de credincioși au luat parte la slujba oficiată la cumpana dintre ani, la care a fost prezent și Preasfințitul Părinte Iustin, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului.

Și în prima zi a noului an, Catedrala episcopală s-a dovedit neîncăpătoare pentru mulțimea de credincioși venită să participe la prima Liturghie din an oficiată de Arhiereul-vicar al Eparhiei.

Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul a declarat pentru TRINITAS TV: ‘După ce la cumpăna dintre ani credincioșii au răspuns chemării Bisericii și au umplut bisericile în noaptea de Anul Nou pentru a mulțumi lui Dumnezeu pentru toate binefacerile pe care le-a revărsat cu prisosință peste noi în anul trecut și a-L ruga și în anul care vine să ne dăruiscă aceleași bunătăți și binecuvântări, iată că în ziua de Anul Nou am slujit la catedrală, sărbătorind Tăierea împrejur a Domnului și pe Sfântul Vasile cel Mare, când din nou catedrala noastră a fost plină de credincioși’.

Băimărenii prezenți la Sfânta Liturghie au avut parte și de colindători veniți din Maramureșul istoric.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul „Doxologia” al Catedralei Episcopale.

Comentarii Facebook


Știri recente