„Anul jubiliar al Sfintei Scripturi și al Sfintei Liturghii”, în Protoieria Urziceni

Protoieria Urziceni, în colaborare cu Asociația socio-culturală ‘Sfânta Treime’ Urziceni, a organizat astăzi, 30 octombrie a.c., un concurs prin care se marchează „Anul jubiliar al Sfintei Scripturi și al Sfintei Liturghii”. Scopul acesui concurs este încurajarea copiilor spre citirea Sfintei Scripturi, pentru a ajuta la maturizarea în credință a micilor creștini, participarea la Sfânta Liturghie, precum și identificarea și sprijinirea înclinațiilor în domeniul religios. Concursul s-a adresat unui număr de 50 de copii și tineri din cadrul Protoieriei Urziceni. Astfel, au participat 9 grupuri de cateheză din parohiile rurale și urbane. Acestea sunt: grupul de cateheză „Tânărul artist creștin” de la Asociația socio-culturală Sfânta Treime Urziceni, grupul de cateheză „Sfântul Nicolae” al parohiei Fierbinții de Jos, grupul de cateheză ” Sfântul Stelian” al parohiei Jilavele, grupul de cateheză „Sfântul Dimitrie cel Nou” al parohiei Sfântul Nicolae-Urziceni, grupul de cateheză „Sfântul Nectarie” al parohiei Pelinu-Eliza, grupul de cateheză „Îngerașii” al parohiei Moldoveni, grupul de cateheză „Lăsați copiii să vină la Mine” al parohiei Manasia, grupul de cateheză „Micii creștini” al parohiei Ulești și grupul de cateheză al parohiei Colinele, numit „Sfânta Filofteia”.

Programul desfășurării evenimentului a trecut prin următoarele etape:

• 11.00 – 11.30 – Desfășurarea concursului;

• 11.30 – 12.00 – Corectarea lucrărilor;

• 12.00 – 12.30 – Premierea.

Toți copiii au fost câștigători, deoarece nu s-a urmărit o competiție care așează pe podium valorile, ci o întâlnire benefică pentru toți, adusă ca slavă lui Dumnezeu în anul acesta jubiliar. La finele acestui concurs, care a fost un minunat prilej de întâlnire între copiii parohiilor amintite, participanții s-au bucurat de o gustare, fiind încântați și cu un spectacol muzical .

În urma concursului, copiii, cât și voluntarii implicați în acest eveniment au primit diplome de participare, cadouri constând în cărți de la firma „Picollino” , iar grupurile de cateheză au primit în dar Sfânta Scriptură, pentru a duce mai departe, în grupul extins de cateheză al fiecărei parohii, mesajul creștin.

Comentarii Facebook


Știri recente