Anul comemorativ Stefan cel Mare si Sfant se va deschide pe 10 ianuarie 2004 la Vaslui.

Anul comemorativ Stefan cel Mare si Sfant se va deschide pe 10 ianuarie 2004, la Vaslui, in prezenta Presedintelui Romaniei, Ion Iliescu, si a Inalt Prea Sfintitului Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Manifestarea se va desfasura sambata, la ora 13.00, in centrul civic al municipiului Vaslui in prezenta a numeroase personalitati religioase, culturale, istorice si militare.

Deschiderea oficiala a Anului Stefan cel Mare va fi urmata de un Simpozion in cadrul caruia vor conferentia Ministrul Culturii si Cultelor, Razvan Theodorescu, Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Prea Sfintitul Ioachim, Episcopul Husilor alaturi de numerosi profesori din cadrul Academiei Romane, ai Institutului de Istorie din Bucuresti, ai Directiei de Cultura Culte si Patromoniu National Bacau si ai Universitatilor din Suceava, Iasi si Bucuresti. Simpozionul va fi urmat de vernisajul expozitiei ‘Stefan cel Mare si Sfant- 500’ care va avea loc in Sala Arta a Muzeului Judetean Vaslui.

Manifestarile de sambata se vor incheia cu o vizita la Monumentul ‘Movila lui Burcel’ si a ansamblului manastiresc.

Comentarii Facebook


Știri recente