„Anul comemorativ-omagial 2009 al Sfântului Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei și al celorlalți Sfinți Capadocieni în Patriarhia Română”, tema ședinței solemne a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Tema ședinței solemne a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, desfășurată astăzi, 28 octombrie, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, a fost „Anul comemorativ-omagial 2009 al Sfântului Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei (†379) și al celorlalți Sfinți Capadocieni în Patriarhia Română”.

Ședința a fost deschisă de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, care a prezentat câteva dintre volumele publicate de Editura Basilica a Patriarhiei Române anul acesta, volume dedicate comemorării Sfântului Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei și al celorlalți Sfinți Capadocieni.

Au fost evaluate cele mai importante manifestări cu caracter religios-duhovnicesc, cultural-editorialistic și mediatic organizate anul acesta de către eparhiile din țară și străinătate ale Patriarhiei Române. În acest sens, Preasfințitul Episcop Vicar Patriarhal Ciprian Câmpineanul a susținut un referat în care a prezentat principalele evenimente dedicate Sfântului Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei (†379) și al celorlalți Sfinți Capadocieni. Preasfinția Sa a prezentat câteva dintre volumele publicate de Editura Basilica a Patriarhiei Române anul acesta, volume dedicate teologiei Părinților Capadocieni.

Tot cu acest prilej, a fost vernisată expoziția tematică de fotografie „2009 – Anul Sfinților Capadocieni. Pelerini în Capadocia sfinților”, organizate în Sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei de către Sectorul Patrimoniu Cultural al Patriarhiei Române în colaborare cu Centrul de presă BASILICA.

Comentarii Facebook


Știri recente