Anul acesta, cu ocazia Craciunului, 1000 de persoane vor primi cadouri.

Actiunea se va desfasura in perioada 11- 22 decembrie 2003 si este organizata de Sectorul de Asistenta Sociala ‘Diaconia’ al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Vor primi daruri in special copii internati in spitale, cei bolnavi de Sida, batranii din Centrele de Ocrotire Sociala si persoanele cu dizabilitati.

Cadourile contin fructe si dulciuri in valoare de 60.000 lei.

Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a motivat initiativa Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, spunand, intr-un mesaj trimis institutiilor de presa, ca ‘Sarbatoarea Nasterii Domnului este sarbatoarea iubirii, pe care trebuie sa o aratam semenilor nostri suferinzi.’:

‘In aceste zile de sarbatoare ale lunii decembrie, Hristos, Fiul lui Dumnezeu, vine la noi ca un copil care are nevoie de adapost si hrana, de iubire si ocrotire, pentru ca sa ne invete ca atunci cand ajutam copiii ofani pentru a avea o viata normala, cand oferim medicamente celor bolnavi, cand ajutam batranii din camine si vizitam pe cei din inchisori, in fapt, Il primim in viata noastra pe Hristos, Care ia chipul omului suferind.

Acest adevar il marturisim si noi, acum cand se deruleaza cea de a III-a etapa a Proiectului Umanitar Puterea faptei, initiat de Antibiotice S.A. in cadrul parteneriatului cu Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Cu prilejul sarbatorii Nasterii Domnului, vor fi ajutate aproximativ 1.000 de persoane, in special copii asistati in Centrele de Plasament si Spitale, copii infestati cu HIV/SIDA, dar si batrani singuri si fara sprijin asistati in institutii, precum si membri ai diverselor asociatii ale persoanelor cu disabilitati. Puterea faptei este cel mai mare proiect social-filantropic al societatii Antibiotice Iasi in anul 2003, de care a beneficiat un numar de aproximativ 3.000 de persoane.

Sarbatoarea Nasterii Domnului este sarbatoarea iubirii, pe care trebuie sa o aratam, fiecare dintre noi, semenilor nostri suferinzi. Puterea faptelor fiecaruia dintre noi sta in dragostea pe care o aratam fata de semeni.

Multumim si-i felicitam pe reprezentantii Antibiotice S.A. Iasi pentru aceasta initiativa si-L rugam pe Hristos Domnul sa binecuvinteze munca angajatilor acestei unitati, desfasurata in folosul sanatatii semenilor nostri, si sa le daruiasca darurile Sale cele bogate.

Daniel,

Mitropolitul Moldovei si Bucovinei’

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…