Aniversari in Mitropolia Moldovei si Bucovinei cu ocazia Sfintilor, Dreptilor si Dumnezeiestilor Parinti Ioachim si Ana

In Mitropolia Moldovei si Bucovinei sunt doi ierarhi care poarta numele de calugarie Ioachim: Prea Sfintitul Ioachim Mares, Episcop al Husilor, si Prea Sfintitul Ioachim Bacaoanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului.

Prea Sfintitul Episcop IOACHIM MARES s-a nascut pe data de 12 martie 1927, in localiatea Magiresti, judetul Bacau. In 1950 este licentiat in Teologie la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj- Napoca, iar intre anii 1952-1985 a fost preot de parohie in Episcopia Romanului. In perioada 1962-1972 a fost presedintele Consistoriului Eparhial Roman, urmand ca intre anii 1972-1978 sa fie vicar administrativ la Episcopia Romanului. Pe data de 24 noiembrie 1985 a fost hirotonit Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului. La 15 septembrie 1996 a avut loc in Catedrala Episcopala ‘Sfintii Apostoli Petru si Pavel’ din Husi instalarea Prea Sfintitului Ioachim Mares in fruntea Episcopiei Husilor, nou infiintata dupa 47 de ani de suspendare de catre autoritatile comuniste. La instalarea Prea Sfintitului Ioachim ca Episcop al Husilor au participat ierarhii moldoveni: Inalt Prea Sfintitului Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei, Inalt Prea Sfintitului Arhiepiscop Pimen al Sucevei si Radautilor, Prea Sfintitul Episcop Eftimie al Romanului, Prea Sfintitul Gherasim Putneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, Prea Sfintitul Calinic Botosaneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iasilor, precum si urmatorii invitati: Prea Sfintitul Calinic, Episcop al Argesului, Prea Sfintitul Ioan, Episcop al Harghitei si Covasnei si Inalt Prea Sfintitul Antonio, Arhiepiscop Romano-Catolic de Padova, Italia.

Prea Sfintitul Dr. IOACHIM BACAOANUL este Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului. Prea Sfintia Sa s-a nascut la data de 20 martie 1954 in satul Stanita, judetul Neamt. In anul 1980 este licentiat in Teologie al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, iar in perioada 1991-1994 urmeaza studii teologice si devine Doctor in Teologie in anul 1994 la Institutul ‘Saint Serge’ din Paris, Franta. Intre anii 1985-1990 a fost Arhidiacon la Catedrala Mitropolitana din Iasi si redactor la Revista ‘Mitropolia Moldovei si Bucovinei’. Intre anii 1991-2000 fondeaza si slujeste la Manastirea ortodoxa romana de maici ‘Buna-Vestire’ de la Rosiers, Franta. Pe data de 1 mai 2000 este hirotonit Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului.

Sa ne traiti intru Multi Ani, Prea Sfintiti Parinti!

Comentarii Facebook


Știri recente