Aniversarea Preasfințitului Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a aniversat astăzi, 23 august 2011, împlinirea vârstei de 57 de ani, informează site-ul sf-esc.ro.

Cu acest prilej, clerul și binecredincioșii Episcopiei Sloboziei și Călărașilor au înălțat rugăciuni în Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, prin oficierea Sfintei Liturghii. La finalul slujbei Preasfințitul Părinte Vincențiu a acordat distincții preoților pentru misiunea socială, administrativă, economică și culturală săvârșită în parohiile pe care le păstoresc. Astfel că, Preasfinția Sa a acordat „Crucea Sloboziei”, preacuviosului părinte Antonie Ciobanu, de la Schitul Amara, a hirotesit iconom – stavrofor pe părintele Viorel Geantă de la Parohia Munteni Buzău II, iar 11 membrii ai Corului Bărbătesc „Sfântul Mare Mucenic Mina” al Protopopiatului Slobozia au primit, prin hirotesie, rangul de sachelar.

Preasfinția Sa a mulțumit tuturor celor prezenți pentru urările adresate, vorbind despre însemnătatea liturgică a acestei zile, Odovania Adormirii Maicii Domnului, despre ajutorul pe care toți îl primim prin rugăciunile Sfintei Născătoare de Dumnezeu.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost apoi felicitat la Centrul Eparhial de părinții consilieri, de părinții protopopi, dar și de oficialități locale și județene.

Comentarii Facebook


Știri recente