Aniversarea a 20 de ani de la sfințirea bisericii românești din Goteborg

In duminica dinaintea Praznicului Nasterii Domnului, 23 decembrie 2012, Preasfintitul Episcop Macarie al Europei de Nord a slujit in parohia ortodoxa romana din orasul Goteborg, Suedia, pastorita de parintele Culai Enache. Cu acest prilej, s-au aniversat 20 de ani de la sfintirea bisericii de catre Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, in vremea aceea fiind Mitropolit al Moldovei si Bucovinei.

Preasfintitul Episcop Macarie a transmis la Liturghie Mesajul de binecuvantare din partea Patriarhului Romaniei iar credinciosii au fost foarte bucurosi sa asculte cuvantul Prefericirii Sale, cu atat mai mult cu cat numerosi dintre ei au paticipat in urma cu 20 de ani la slujba de sfintire a bisericii.

In cadrul sarbartorii, Preasfintitul Macarie a conferit distinctia pentru mireni „Crucea Nordului” domnului Constantin Popescu si intregii sale familii pentru sprijinul lor acordat misiunii ortodoxe romanesti din Suedia in cei peste 25 de ani de cand sunt enoriasii parohiei romanesti din Goteborg.

La final, s-a savarsit o slujba de pomenire pentru ctitorii bisericii iar corul parohiei a prezentat un concert de colinde. Episcopul eparhiot a impartit apoi daruri copiilor.

Comentarii Facebook


Știri recente