Aniversarea a 162 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, la Cluj

Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei a oficiat astăzi, 30 martie 2012, un Te-Deum, în piața Mihai Viteazu din Cluj, la aniversarea a 162 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. După cum ne informează Radio TRINITAS, la eveniment au participat veteranii de război, oficialitățile locale și numeroși credincioși.

La final, părintele mitropolit a dat citire mesajului transmis Jandarmeriei Române de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

„Omul este chemat la viață și fericire veșnică în Ceruri dacă în timpul vieții sale pământești cultivă credința în Dumnezeu și iubirea față de semeni, mai ales față de cei aflați în suferință și în grele încercări. De aceea pentru buna sa viețuire în lume omul trebuie să cultive pacea și armonia, solidaritatea și respectul reciproc în familie și societate, să cultive cinstea și corectitudinea, dreptatea și demnitatea. Când aceste virtuți nu sunt cultivate apar tensiuni, tulburări și dezechilibre, prin urmare toți cei care apără ordinea publică și pacea socială contribuie la promovarea iubirii față de patrie și popor, la păstrarea valorilor noastre spirituale și materiale”, a apus Înaltpreasfinția Sa.

Sărbătoarea de la Cluj s-a încheiat cu o demonstrație realizată cu echipamentele de intervenție ale Jandarmeriei.

Jandarmeria Română a fost înființată în 3 aprilie 1850 de domnitorul Moldovei, Alexandru Ghica.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…