Aniversarea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române la Palatul Patriarhiei

Aniversarea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), moment istoric care a avut loc într-o clădire a Bisericii situată pe Dealul Patriarhiei, locul fostei Camere a Deputaților, azi Palatul Patriarhiei, va avea loc în 24 ianuarie 2014. La Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala patriarhală vor fi pomeniți domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Mitropoliții Nifon al Țării Românești și Sofronie Miclescu al Moldovei, precum și ceilalți făuritori ai Unirii Principatelor Române.

După Sfânta Liturghie, de la orele 10.30, va fi oficiat un Te Deum ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru împlinirea acestui act măreț din istoria poporului român la înfăptuirea căruia Biserica Ortodoxă Română a avut o contribuție semnificativă.

În continuare, de la orele 11.00, va avea loc depunerea de coroane la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de pe Dealul Patriarhiei, iar de la orele 11.30 în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, va avea loc sesiunea de comunicării științifice „155 de ani de la Unirea Principatelor Române” organizată de Patriarhia Română și Academia Română.

Patriarhia Română recomandă ierarhilor și preoților din eparhiile ortodoxe românești din țară și străinătate să oficieze slujbe de pomenire a tuturor celor care au contribuit la Unirea Principatelor Române în anul 1859 și de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru realizarea acestei Uniri care a constituit baza noului stat român modern: România.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente