Aniversarea a 15 ani de la întronizarea Preasfințitului Părinte Casian ca Episcop al Dunării de Jos

Vineri, 24 iulie 2009, în Catedrala Episcopală din Galați a fost săvârșită sfânta și dumnezeiasca Liturghie, de către Preasfințitul Episcop Casian Crăciun, cu ocazia aniversării a 15 ani de la instalarea Preasfinției Sale ca Episcop al Dunării de Jos.

La această slujbă au participat slujitori și credincioși din cele două județe ale eparhiei, autorități și personalități ale urbei gălățene, care împreună au adus lui Dumnezeu rugăciune de mulțumire și recunoștință pentru toți acești ani de slujire arhipăstorească ai Preasfințitului Casian. Dupa Sfânta Liturghie, preacuviosul părinte arhimandrit Daniil Oltean, vicarul Episcopiei Dunării de Jos, a transmis un cuvânt de mulțumire Preasfințutului Casian, din partea tuturor credincioșilor de pe întinsul eparhiei, dând totodată citire și mesajului de felicitare din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

După cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Casian a săvârșit o rugăciune de pomenire pentru fericitul întru adormire Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române de la a cărui trecere la Domnul se împlinesc doi ani. La final cei prezenți l-au felicitat pe ierarhul Dunării de Jos, dorindu-i slujire rodnică și mântuitoare.

Sursa: Biroul de Presă și Comunicare al Episcopiei Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente