Aniversare la Seminarul Teologic din Craiova

Absolvenții Seminarului Teologic ‘Sfântul Grigorie Teologul’ din Craiova, județul Dolj – promoția 37 – s-au reunit marți, 21 august, pentru sărbătorirea a 20 de ani de la terminarea studiilor liceale, informează „Ziarul Lumina”. Alături de foștii absolvenți au participat și părinții profesori din perioada seminarului.

Împlinirea a două decenii de la absolvirea Seminarului Teologic de la Coșuna a rămas memorabilă pentru membrii celei de-a 37-a promoții de absolvenți. Emoția momentului a fost completată cu depănarea amintirilor desprinse de pe băncile școlii. La început, preoții absolvenți, alături de părinții profesori, au oficiat o slujbă de Te Deum și o rugăciune de pomenire a celor chemați la Domnul.

‘Au rămas copiii noștri de odinioară’

‘În această săptămână a avut loc întâlnirea unei serii de elevi care a absolvit Seminarul Teologic în anul 1992, elevi care în prezent sunt preoți slujitori lui Dumnezeu. Dintre elevii absolvenți, doi au trecut pragul acestei vieți, astfel că am săvârșit o slujbă de Te Deum și rugăciune de pomenire a celor adormiți. Ne bucurăm și îi mulțumim Bunului Dumnezeu pentru că ne-a ajutat să organizăm această reuniune, pentru a ne aminti de momentele frumoase pe care le-am trăit la seminar’, a precizat pr. prof. univ. dr. Ștefan Resceanu, fost director al Seminarului Teologic. Părintele profesor a mai amintit de ascultarea de care dădeau dovadă foștii seminariști în perioada anilor de studiu. ‘Fără a face o comparație, generațiile de elevi din perioada când am fost director al seminarului erau foarte ascultători, solidari cu problemele și muncile din gospodăria școlii. La vremea aceea, seminarul avea o gospodărie, întrucât avea nevoie să se autoîntrețină. Acest aspect a fost foarte bine înțeles de preoții și profesorii de acum, care primeau cu bucurie fiecare solicitare. Și astăzi, deși unii dintre ei au părul încărunțit de trecerea vremii, au rămas copiii noștri de odinioară și ne bucurăm că stăm din nou aici, împreună’, a adăugat pr. profesor Ștefan Resceanu.

‘Aici am format o adevărată familie’

Cei prezenți la întâlnire au mărturisit că în Seminarul Teologic de la Mofleni au petrecut momente de neuitat, au legat prietenii puternice, care sunt statornice și astăzi. ‘Aici am format o adevărată familie. Am rămas și astăzi foarte uniți, întrucât ne-a legat ambiția de a învăța și de a face ceva în viață. Mulțumim lui Dumnezeu pentru că a binecuvântat să slujim la altarul Bisericii și domnilor profesori pentru că ne-au susținut și că, pe lângă învățătura teologică pe care ne-au transmis-o, au fost și rămân în continuare pentru noi adevărate exemple de moralitate’, a subliniat preotul Ion Cârstea de la Parohia ‘Valea lui Enache’, localitatea Băiculești, județul Argeș.

‘Emoțiile de astăzi sunt foarte mari, pentru că noi, în acest loc, rămânem în continuare elevi și, de câte ori ne întâlnim cu profesorii noștri de odinioară, ne socotim ucenici ai lor. Socotim că fiecare clipă a trecut cu folos, fiind rânduită de Dumnezeu pentru mântuirea noastră și a credincioșilor pe care, iată, astăzi îi păstorim. De aici, de sub streașina Seminarului de la Craiova, au ieșit întotdeauna oameni pregătiți pentru pastorație și de aceea mă consider mândru că am terminat această școală’, a adăugat pr. Ion Ciobotea, protopop al Protoieriei Adjud și preot slujitor Parohia Ruginești II, județul Vrancea.

Comentarii Facebook


Știri recente