Aniversare Arhierească la Târgoviște, în vechea Cetate de scaun a Țării Românești

Miercuri, 26 decembrie 2012, s-a desfășurat ceremonia aniversară prilejuită de împlinirea a 13 ani de arhipăstorire a Înaltpreasfințitului Părinte Nifon, ca Arhiepiscop al Târgoviștei, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Sfinta Liturghie Arhierească și slujba Te Deum-ului, celebrate la Catedrala Mitropolitană, au deschis acest eveniment din vechea Cetate de Scaun a Țării Românești, în prezența Părinților Consilieri de la Centrul Eparhial, a părinților protoierei, a profesorilor de la școlile de teologie din Eparhie, a multor preoți și diaconi, precum și a oficialităților locale, dar și a numeroși credincioși, veniți din toate parohiile orașului.

A avut loc, după aceea, recepția aniversară, la Reședința Mitropolitană, în Aula „Sf. Voievod Neagoe Basarab„, unde Înaltpreasfinției Sale i-a fost oferit, în dar, un scurt concert de colinde, susținut de către Corala Catedralei Mitropolitane și Corala Preoților din Arhiepiscopia Târgoviștei, împreună cu un cuvânt de felicitare, rostit, în numele preoților și credincioșilor din Eparhie, de către P.C. Preot Iulian Măcriș, Inspector de religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița. Cu această ocazie, Chiriarhul a oferit rangul de iconom stavrofor P.C. Pr. Iulian Rainea, Consilier Administrativ-Bisericesc II.

În cuvântul său de învățătură, atât la Catedrală, cât și la Reședința Mitropolitană, Înaltpreasfinția Sa a aprofundat semnificațiile duhovnicești ale marelui praznic al Nașterii Domnului, dar și rolul Sf. Fecioare Maria, Maica Domnului, în iconomia mântuirii, evidențiind nevoia amplificării activității pastoral-misionare pentru ca Biserica noastră să poată oferi un răspuns adecvat neliniștilor profunde ale omului, dar și diferitelor provocări ale contemporaneității.

Comentarii Facebook


Știri recente