Aniversare academică la Cluj-Napoca

Profesorul universitar dr. ing. Victor Romulus Constantinescu a fost omagiat miercuri, 16 mai 2012, cu ocazia împlinirii a 80 de ani, în cadrul unei manifestări intitulate ‘Mari personalități ale Cetății’, care a avut loc la Casa Municipală de Cultură din Cluj-Napoca. La manifestare a fost prezent Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

La aniversarea profesorului emerit Victor Romulus Constantinescu, membru al Academiei de Științe Tehnice, au participat numeroase personalități ale mediului academic și ale vieții publice și politice clujene, profesori, ingineri, reprezentanți ai administrației locale și județene.

‘Sărbătoritul a îndeplinit de două ori și funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Sperăm să atragem atenția, mai ales tinerilor generații, asupra nevoii de a avea modele și de a aduce un prinos de recunoștință și mulțumiri tuturor acelora care, prin activitatea pe care au desfășurat-o, au contribuit și contribuie la mai buna cunoaștere a municipiului, a valorilor sale culturale, spirituale și științifice’, a spus prof. Dan Brudașcu, directorul Casei de Cultură a municipiului Cluj-Napoca.

Oameni vrednici de a fi luați ca exemplu

Înalt Preasfințitul Mitropolit Andrei a arătat că prezența sa la eveniment are, dincolo de partea oficială, și una sentimentală: ‘Plecând pe calea vieții, un număr mai mic de ani, la început, am fost și eu inginer’. De asemenea, ierarhul s-a arătat impresionat de cariera profesorului Victor Romulus Constantinescu.

‘Când parcurgem datele biografice și profesionale ale unui om deosebit, așa cum este domnia sa, ne dăm seama cât de multe realizări poate avea un om devotat misiunii sale în anii pe care Dumnezeu îi dăruiește!’, a spus IPS Andrei, care a amintit cuvintele părintelui Arsenie Papacioc: ‘Dacă tinerețea ar ști și bătrânețea ar putea!’, explicând că părintele Arsenie își dorea ca ucenicii săi să conștientizeze faptul că încă din tinerețe trebuie să acumuleze mult pentru ca apoi să poată da și altora.

IPS Andrei a mai adăugat că prof. Victor Romulus Constantinescu, care a avut și el, la rândul lui, mulți ucenici, a fost implicat, alături de cariera universitară, și în viața cetății. ‘A și condus treburile publice o sumedenie de ani și îi prețuim în mod deosebit pe oamenii aceștia care au fost și sunt pentru noi vrednici de a fi luați de exemplu. Închei cu un cuvânt al Mântuitorului: ‘Cel ce va face și va învăța și pe alții, mare se va chema în Împărăția cerurilor’. Oamenii aceștia distinși și luminați au făcut mult și i-au învățat și pe alții să facă și atunci noi socotim că în cartea eternității au un loc aparte’, a spus IPS Mitropolit Andrei.

Profesorul aniversat Victor Constantinescu a mulțumit celor prezenți, arătând că în viață s-a străduit să urmeze un anumit crez care este credința în Dumnezeu, respectul față de om și ceea ce reprezintă el, precum și dragostea și iubirea față de familie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…