„Amintește-ți și reflectă, amintește-ți și răspunde!”-Ziua internațională de comemorare a victimelor evenimentelor rutiere

Ieri, 15 noiembrie, a fost Ziua internațională de comemorare a victimelor evenimentelor rutiere. Această zi a fost instituită în urma adoptării unei rezoluții a ONU din 26 octombrie 2005, ca ” modalitate de recunoaștere a memoriei victimelor evenimentelor rutiere și a suferinței familiilor acestora” și se desfășoară anual, la nivel mondial, sub sloganul „Amintește-ți și reflectă, amintește-ți și răspunde!”, informează TRINITAS TV.

România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în privința ratei evenimentelor rutiere soldate cu morți și răniți grav. Conform datelor statistice, din 1990 și până în prezent peste 62.000 de români și-au pierdut viața în evenimente rutiere.

Cauzele principale ale accidentelor rutiere produse în România sunt viteza excesivă și nerespectarea regulilor de circulație. Pentru a trage un semnal de alarmă asupra acestei situații îngrijoratoare dar și pentru a veni în sprijinul victimelor și a familiilor victimelor, în ultimii ani în România au luat naștere mai multe asociații nonguvernametale.

Biserica amintește tuturor participanților în trafic că a fi responsabil la volan sau ca pieton nu ține doar de atitudinea civică a fiecăruie dintre noi, ci este în egală măsură și o responsabilitate creștină.

Dintr-un recent raport al Organizației Mondiale a Sănătății reiese că, la nivel mondial, în fiecare an, peste 1,2 milioane de oameni mor în urma evenimentelor rutiere și 50 de milioane sunt rănite, echivalentul numărului total al locuitorilor celor mai mari cinci orașe ale lumii.

Comentarii Facebook


Știri recente