Ambasadorul Ucrainei în vizită de rămas bun la Patriarhia Română

Biroul de Presă al Patriarhiei Române, ne informează:

În ziua de 11 octombrie 2011, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de rămas bun pe Excelența Sa domnul Markiyan Kulyk, ambasadorul Ucrainei la București, la încheierea misiunii diplomatice în România.

Domnul ambasador Markiyan Kulyk a mulțumit pentru audiența acordată și a menționat faptul că în timpul misiunii diplomatice la București a constatat că relațiile de prietenie și cooperare dintre cele două State pot fi consolidate și prin cultivarea relațiilor bisericești dintre cele două popoare ortodoxe vecine.

În acest sens, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat importanța intensificării cooperării și a întăririi comuniunii dintre cele două popoare român și ucrainean în jurul sfinților comuni, ca de exemplu, Sfântul Ierarh Petru Movilă și Cuviosul Paisie de la Neamț (Velicicovschi). Patriarhul României a adus la cunoștința domnului ambasador că anul acesta, 2011, la sărbătoarea Cuviosului Dimitrie cel Nou, hramul Catedralei Patriarhale (27 octombrie), o delegație a Academiei Teologice de la Kiev, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Antonie de Borispol, se va afla la București. Cu acest prilej, delegația Academiei Teologice de la Kiev și conducerea Facultății de Teologie Patriarhul Justinian din București vor discuta detaliile unui protocol de cooperare, care să includă, între altele, schimburi de profesori și studenți între cele două școli de teologie ortodoxă.

În timpul întrevederii, domnul ambasador a abordat problema situației bisericești din Ucraina. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a exprimat speranța identificării unor soluții durabile pe calea dialogului pentru refacerea unității Bisericii Ortodoxe din această țară.

Comentarii Facebook


Știri recente