Ambasadorul Rusiei în vizită la Patriarhia Alexandriei

Ieri, 26 noiembrie, Patriarhul Theodoros al II-lea, Papă și Patriarh al Alexandriei și a toată Africa, a primit vizita Excelenței Sale, ambasadorul Rusiei în Egipt, dl. Michail Bogdanov, însoțit de Arhim. Leonidas Gorbaciov, Exarh al Bisericii Ruse în Egipt și dl. Demetrius Korakov, Consul General al Rusiei în vAlexandria, informează www.romfea.gr

Cu această ocazie, domnul ambasador a oferit Patriarhului Theodoros al II-lea, din partea președintelui rus, Dimitri Medvedev, Crucea de Onoare si Prietenie, care este acordată personalităților internaționale de profil pentru contribuția lor la dezvoltarea prieteniei și cooperării între națiuni. Ceremonia a avut loc în Sala Tronului Patriarhal.

Patriarhul a exprimat mulțumiri pentru această distincție, care reprezintă o sursă de alimentare spirituală și întărire și a menționat exemplul de viața armonioasă dintre creștini și musulmani, în Egipt, mulțumind pe această cale președintelui țării, dl. Mubarak, și a urat Patriarhului Moscovei și al întregii Rusii Kiril, sănătate și putere în a-și exercita funcțiile de Întâistătător al Bisericii.

A urmat un schimb de cadouri comemorative, dar și vizitarea Patriarhiei Alexandriei și a Bibliotecii Patriarhale.

Comentarii Facebook


Știri recente