Ambasadorul Regatului Norvegiei, în vizită la Patriarhia Română

În ziua de 15 noiembrie 2013, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe Excelența Sa Doamna Tove Bruvik Westberg, Ambasadorul Regatului Norvegiei la București.

Doamna Ambasador a mulțumit pentru primire și, apreciind rolul important al Bisericii în societatea românească, a manifestat disponibilitate pentru cooperare cu Patriarhia Română în timpul misiunii sale diplomatice în România.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat bunele relații dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica Norvegiei, care au cooperat, în trecut, la realizarea unor proiecte sociale în Mitropolia Moldovei și Bucovinei. În continuare, Patriarhul României a făcut Doamnei Ambasador o scurtă prezentare a diferitelor activității pastorale, sociale, educaționale și culturale ale Patriarhiei Române în societatea românească. În acest sens, Preafericirea Sa a arătat efortul Bisericii Ortodoxe Române de susținere și intensificare a proiectelor și programelor sale social-educaționale destinate copiilor și tinerilor, precum și categoriilor sociale defavorizate, mai ales în această perioadă de criză economică. Preafericirea Sa a menționat cooperarea Patriarhiei Române cu celelalte culte religioase din țara noastră, care formează Consiliul consultativ al cultelor din România.

În timpul întrevederii a fost abordată posibilitatea finanțării din fondurile norvegiene EEA GRANTS a proiectului Arhiepiscopiei Bucureștilor de consolidare a Mănăstirii Căldărușani, monument istoric din secolul al XVII-lea. Doamna Ambasador Tove Bruvik Westberg a exprimat intenția de a sprijini obținerea finanțării din partea autorităților norvegiene pentru consolidarea și restaurarea acestui așezământ monahal de inestimabilă valoare culturală, arhitecturală și muzeală.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente