Ambasadorul Iordaniei, în vizită la Patriarhia Română

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE, ne informează:

În ziua de 24 noiembrie 2010, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit pe Excelența Sa Domnul Rasem Yacoub Hashem, Ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei la București.

Domnul Ambasador a apreciat rolul important pe care cultele religioase îl au în promovarea dialogului interreligios și al păcii între popoare și a reiterat dorința autorităților iordaniene de a adresa Patriarhului României invitația de a vizita locurile sfinte din Iordania.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit pentru inițiativă, urmând ca, la momentul potrivit, să se stabilească concret coordonatele unei vizite în Iordania și alte țări din Orientul Mijlociu.

Patriarhul României a menționat sprijinul liturgic pe care Patriarhia Română îl acordă comunității ortodoxe de limbă arabă din București, păstorită de un cleric al Patriarhiei Antiohiei. În același timp, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a exprimat dorința Patriarhiei Române de a spori numărul pelerinajelor în Iordania.

În timpul întrevederii s-a menționat și faptul că mulți dintre tinerii iordanieni care au studiat în România ocupă astăzi funcții importante în societatea iordaniană, contribuind la promovarea bunelor relații între cele două țări.

Comentarii Facebook


Știri recente