Ambasadorul Greciei, în vizită la Mitropolia Moldovei și Bucovinei

Ieri, 23 februarie a.c., Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, l-a primit la Reședința mitropolitană din Iași pe Excelența Sa, dl. Georgios Poukamissas, ambasadorul Republicii Elene la București.

În cadrul întrevederii au fost evocate bunele relații existente, de-a lungul timpului, între Biserica Ortodoxă din Grecia și cea din România. Această relație de frățietate continuă și astăzi, numeroasele pelerinaje făcute de credincioșii greci la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași sau de către credincioșii moldoveni la o serie de mănăstiri și biserici din Grecia fiind o dovadă a aprecierii reciproce a spiritualității celor două popoare. Pe de altă parte, de-a lungul dialogului, atât Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan, cât și Excelența Sa Georgios Poukamissas au reflectat asupra rolului pe care Bisericile Ortodoxe din cele două țări trebuie să și-l asume la nivelul Uniunii Europene, acela de a mărturisi și promova valorile creștine într-o societate pluralistă și secularizată.

În cadrul vizitei sale la Iași, ambasadorul Greciei a mai vizitat, pe lângă Catedrala mitropolitană, și Mănăstirile „Sf. Trei Ierarhi”, Cetățuia, Golia și Biserica „Sf. Sava”.

Sursa: mmb.ro

Comentarii Facebook


Știri recente