Ambasadorul Greciei în vizită de rămas bun la Patriarhia Română

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE ne informează:

În ziua de 22 ianuarie 2013, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de rămas bun pe Excelența sa Domnul Georgios Poukamissas, Ambasadorul Greciei în România, la încheierea misiunii sale diplomatice la București.

Excelența sa a transmis un mesaj de prețuire Patriarhului României și a evidențiat relațiile tradiționale foarte bune dintre cele două popoare și țări ortodoxe, membre ale Uniunii Europene.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a felicitat pe Domnul Ambasador Georgios Poukamissas pentru contribuția adusă în timpul misiunii sale diplomatice în România la o mai bună cunoaștere reciprocă între cele două popoare ortodoxe și a urat succes în noua responsabilitate care urmează să-i fie încredințată de către autoritățile statului grec.

Patriarhul României a apreciat legăturile de frățietate și cooperarea dintre Patriarhia Română și Biserica Ortodoxă a Greciei care s-au dezvoltat foarte mult în ultimele două decenii. În acest sens, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a menționat că a devenit deja o tradiție ca o delegație a Bisericii Ortodoxe a Greciei să participe la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, și să aducă spre închinare sfinte moaște din Grecia, fapt care sporește intensitatea duhovnicească a pelerinajului organizat în fiecare toamnă pe Dealul Patriarhiei.

Domnul Ambasador a subliniat că în timpul misiunii diplomatice în România a fost impresionat de credința poporului român și de activitatea pastoral-misionară și social-educațională a Bisericii Ortodoxe Române în societatea românească. În acest context, Excelența sa a menționat că a devenit un ascultător fidel al postului de radio TRINITAS al Patriarhiei Române datorită programelor religioase care aduc pace sufletească și a urat succes Patriarhului României în lucrarea de construire a Catedralei Mântuirii Neamului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…