Ambasadorii Uruguayului, Mexicului și Argentinei în vizită la Patriarhia Română

Biroul de Presă al Patriarhiei Române, ne informează:

În ziua de 13 iulie 2011, la Palatul Patriarhiei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în audiență pe Excelența Sa Domnul Pedro Mo Amaro, Ambasadorul Uruguayului în România și președintele Grupului Șefilor de Misiuni din America Latină și Caraibe, însoțit de Excelența Sa Doamna Maria Cristina de la Garza Sandoval, Ambasadorul Statelor Unite Mexicane în România și Excelența Sa Domnul Claudio Pérez Paladino, Ambasadorul Republicii Argentina în România.

Excelența Sa Domnul Pedro Mo Amaro a mulțumit pentru primire și a subliniat prezența activă și rolul important al Bisericii Ortodoxe Române în societatea românească. În acest sens, în numele celor opt ambasadori la București ai țărilor din America Latină și Caraibe, Excelența Sa a propus stabilirea unor relații mai strânse de colaborare cu Patriarhia Română.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a salutat inițiativa și a propus organizarea în viitor a unor întâlniri periodice cu toți membrii Grupului Șefilor de Misiuni din America Latină și Caraibe, în vederea unei mai bune cunoașteri reciproce a vieții sociale, culturale și religioase din România și țările Americii Latine.

În timpul întrevederii, oaspeții au dorit să cunoască diverse aspecte ale activității pastorale, sociale și educaționale a Bisericii Ortodoxe Române și care sunt relațiile interbisericești cu alte confesiuni creștine, în special din America Latină.

Comentarii Facebook


Știri recente