Alteța Sa Prințul El-Hassan bin Talaal al Iordaniei în vizită la Patriarhia Română

Biroul de Presă al Patriarhiei Române, ne informează:

În ziua de 25 octombrie 2011, la Palatul Patriarhiei, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit pe Alteța Sa Prințul El-Hassan bin Talaal al Iordaniei. La întrevedere au mai participat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh Patriarhal, precum și Părintele Arhimandrit Qais Saadiq, preotul comunității ortodoxe de limbă arabă din România.

Alteța Sa a mulțumit pentru primire și a subliniat importanța promovării bunei înțelegeri între popoare de culturi și credințe religioase diferite pentru prevenirea conflictelor și a intoleranței. În acest sens, Prințul El-Hassan bin Talaal a reliefat importanța educației în spiritul valorilor comune împărtășite de cele trei religii monoteiste, creștină, islamică și iudaică.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a felicitat pe Alteța Sa Prințul El-Hassan bin Talaal pentru titlul de Doctor Honoris Causa primit, astăzi 25 octombrie 2011, din partea Universității din București pentru contribuția sa academică deosebită privind analiza situației economice și politice internaționale de astăzi. În timpul întrevederii, Patriarhul României a subliniat importanța cooperării responsabile și a solidarității între popoare, culturi și religii în contextul crizei economice actuale care afectează viața multor popoare.

Comentarii Facebook


Știri recente